SpaceX uydu İnternet hizmeti "Starlink" 10.000 kullanıcıyı aştı

En Yeni

Elon Musk liderliğindeki uzay geliştirme şirketi SpaceX'in uydu internet hizmeti "Starlink" in kullanıcı sayısının 10.000'i aştığı ortaya çıktı. Ek olarak, Starlink'in ağı zaten 100/20 Mbps veya daha yüksek İnternet hızlarına ulaştı. ABD saatiyle 3 Şubat'ta Federal İletişim Komisyonu'na (FCC) sunulan bir belgede ortaya çıktı.

SpaceX uydu İnternet hizmeti
SpaceX uydu İnternet hizmeti
SpaceX
CNBC'nin 4'te bildirdiği gibi, belgeler aşağıdaki açıklamaya sahip. "Starlink'in performansı ne teorik ne de deneysel. Şu anda Amerika Birleşik Devletleri'nde ve yurtdışında 10.000'den fazla kullanıcı bu hizmeti kullanıyor."

SpaceX, Starlink ile internet hızını artırmayı hedefliyor. 1000'den fazla küçük uyduyu yörüngeye göndererek uydu takımyıldızları oluşturdu ve yere internet erişimi sağladı.

SpaceX, 4. saatte dış uzaya 60 uydu daha gönderdi.

Aralık 2020'de FCC, Amerika Birleşik Devletleri'nin kırsal alanlarına yüksek hızlı İnternet sağlamak için bir destek programının parçası olarak SpaceX'e yaklaşık 885,5 milyon dolar (o zamanki oran yaklaşık 92 milyar yen) sağlayacağını duyurdu. FCC, Kırsal Dijital Fırsat Fonu için teklif vermenin ilk aşamasında SpaceX'e 35 eyalette 642.925 lokasyon tahsis etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bize ne düşündüğünüzü yazın lütfen

En iyi Nintendo Switch aksesuarları

En Yeni En iyi Nintendo Switch aksesuarları 2021: Switch'inizi koruyun ve kişiselleştirin En iyi Nintendo Switch aksesuarları 2021: Sw...